Bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar är en typ av värmepump som använder jordens berg som en naturlig källa för värme. Detta görs genom att installera rör i marken, som försörjer värmepumpen med värme. Värmepumpen använder sedan denna värme för att värma upp ett hus eller en lokal. 

Bergvärmepumpar är energieffektiva och kan bidra till att minska energikostnaderna och CO2-utsläppen. De är lämpliga för både nybyggda och befintliga hus, och kan användas för att värma upp både vatten och luft. De är en miljövänlig och hållbar uppvärmningsmetod, och kan vara ett bra alternativ för den som vill minska sitt energiförbrukning och samtidigt göra en insats för miljön.

Få offerter på bergvärmepumpar

Fyll i formuläret

Önskar du jämföra offerter på bergvärmepumpar? En ansökan tar bara 1 minut.

Ta in offerter

Upp till 3 installatörer kontaktar dig med en offert på din nya bergvärmepump.

Välj leverantör

Välj företaget som passar dig bäst i tid och pris.

Att välja rätt bergvärmepump

När man väljer rätt bergvärmepump är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Först och främst bör man tänka på storleken på det område som ska värmas upp, och välja en värmepump som är lämplig för detta. 

Det är också viktigt att välja en värmepump med en lämplig kapacitet och effekt för att säkerställa att den kan leverera tillräckligt med värme för att värma upp det aktuella området. 

Dessutom bör man kontrollera att värmepumpen har en lämplig energieffektivitet, så att den inte slösar med energi och därmed bidrar till onödigt höga energikostnader. 

Det kan också vara bra att välja en värmepump med en lång livslängd och en bra garanti för att säkerställa att den kommer att fungera väl under en lång tid.

bergvärmepump

Vilka fördelar har en bergvärmepump?

En bergvärmepump har flera fördelar jämfört med andra typer av uppvärmningssystem. Dessa fördelar inkluderar:

  1. Energieffektivitet: Bergvärmepumpar är mycket energieffektiva, eftersom de använder jordens berg som en källa för värme. Detta gör att de kan leverera mycket värme med en låg energianvändning, vilket kan bidra till att minska energikostnaderna.
  2. Miljövänlig: Bergvärmepumpar är en miljövänlig uppvärmningsmetod, eftersom de inte avger någon föroreningar eller skadliga utsläpp. Detta gör att de kan bidra till att minska påverkan på miljön, och därmed göra en positiv insats för klimatet.
  3. Flexibilitet: Bergvärmepumpar är lämpliga för både nybyggda och befintliga hus, och kan användas för att värma upp både vatten och luft. Detta gör att de är ett flexibelt uppvärmningssystem som kan anpassas efter olika behov och förutsättningar.
  4. Lång livslängd: Bergvärmepumpar har en lång livslängd, och kan hålla i många år utan att behöva bytas ut. Detta gör att de är ett långsiktigt och hållbart uppvärmningssystem.
  5. Låga underhållskostnader: Bergvärmepumpar kräver låga underhållskostnader, eftersom de inte har några rörliga delar som kan gå sönder eller behöva bytas ut. Detta gör att de är ett prisvärt uppvärmningssystem som kan hålla nere kostnaderna på sikt.

Snabbfakta om bergvärmepumpar

bergvärmepumpar

Jämföra priser på bergvärmepumpar

Att jämföra priser på bergvärmepumpar är en bra idé för dig som är intresserad av att köpa en sådan värmepump. Det finns olika sätt att jämföra priser, och det kan vara bra att använda sig av flera olika metoder för att få en bra överblick över marknaden och de olika priserna.

Genom att jämföra priser kan man också hitta en värmepump som har en lämplig kapacitet och effekt, en bra energieffektivitet och en lång livslängd, samtidigt som den har ett lågt pris.

Via oss på värmepumparna.se kan du enkelt få offert på din nya bergvärmepump från upp till 3 olika leverantörer. 

En ansökan tar bara 1 minut och du kommer att bli kontaktad inom kort med offerter från företag som installerar bergvärmepumpar. 

Få upp till 3 offerter

Sänk dina uppvärmningskostnader med en bergvärmepump

Bergvärme är en av de mest effektiva uppvärmningsalternativ som finns. 

Bergvärme pumpar ut värme i din bostad utan att du behöver tänka på det. Den enda energi du betalar för är den el som driver värmepumpen vilket gör bergvärme en av de mest effektiva uppvärmningssystemen på marknaden. 

I takt med att bergvärme har blivit mer och mer populärt har det också tillkommit fler produkter och installatörer. Vi på Värmepumparna.se hjälper dig att hitta rätt i värmepumpsdjungeln. 

Pris för bergvärme

Priset för installation av en bergvärmepump varierar beroende på en rad olika faktorer, som till exempel storleken på det område som ska värmas upp, kapaciteten och effekten hos värmepumpen, och hur mycket mark som krävs för att installera rören.

Ett komplett system för bergvärme kostar vanligtvis mellan 140 000 – 160 000 kronor. En del av det går till självaste värmepumpen och en annan del går till borrningen. Det är också viktigt att tänka på att ju djupare man borrar desto mer kostar det.

Generellt sett kan man säga att priset för installation av en bergvärmepump ligger mellan 100 000 och 200 000 kronor. Detta är dock bara en ungefärlig indikation, och det är viktigt att få en konkret offert från en installatör för att få en exakt prisuppgift.

Tänk dock på att en installation av bergvärme är en investering i din fastighet och du går troligen med vinst från första dagen. Det brukar inte vara ett problem att få till lån hos banken just av den anledningen heller.

Bästa pris får du alltid genom att ta in fler offerter – börja med att skicka in din ansökan här så kommer våra leverantörer att ta kontakt med dig inom kort.

bergvärmepumpar

Att tänka på vid installation av bergvärmepumpar

  • Det krävs alltid ett tillstånd från kommunen om du ska installera bergvärme. Tillståndsansökan skickas till det lokala miljökontoret som tar en handläggningsavgift enligt kommunens taxa.

 

  • Riktlinjen idag är att det ska vara ca 20 meter mellan borrhålen så kolla av med dina grannar som har bergvärme så att ni inte borrar för nära varandra. 

 

  • Man kan använda bergvärmepumpen för att kyla huset på sommaren. För det krävs en tillsats som du du kan prata med leverantören om när du tar in offerter.

 

  • En bergvärmepump har ingen utedel vilket gör att den kan enkelt placeras i källaren, tvättstugan eller förrådet i din bostad.