Bergvärme

Få offerter på luftvärmepumpar

Fyll i formuläret

Upp till 3 installatörer kontaktar dig

Ta in offerter

Ta emot offerter från installatörerna

Välj leverantör

Välj företaget som passar dig bäst.

Att välja bergvärmepump

Bergvärme använder energin från solen som lagrats i berg, jord, sjö eller grundvatten. Just av den anledningen kallas de ibland även för berg-, jord- och sjövärmepumpar.

Uppvärmning med bergvärme ger dig den största energibesparingen av alla värmepumpar på marknaden. Det finns många som har sänkt sin värmekostnad med upp till 80 procent. 

Det många inte vet är att en bergvärmepump kan även användas för att ge kyla på sommaren. 

Ta in offerter från våra installatörer och fråga dem vad det bästa alternativet är för ditt boende. 

Snabbfakta om bergvärme

Sänk dina uppvärmningskostnader med bergvärme

Bergvärme är en av de mest effektiva uppvärmningsalternativ som finns. 

Bergvärme pumpar ut värme i din bostad utan att du behöver tänka på det. Den enda energi du betalar för är den el som driver värmepumpen vilket gör bergvärme en av de mest effektiva uppvärmningssystemen på marknaden. 

I takt med att bergvärme har blivit mer och mer populärt har det också tillkommit fler produkter och installatörer. Vi på Värmepumparna.se hjälper dig att hitta rätt i värmepumpsdjungeln. 

Pris för bergvärme

Ett komplett system för bergvärme kostar vanligtvis mellan 140 000 – 160 000 kronor. En del av det går till självaste värmepumpen och en annan del går till borrningen. Det är också viktigt att tänka på att ju djupare man borrar desto mer kostar det. 

Tänk dock på att en installation av bergvärme är en investering i din fastighet och du går troligen med vinst från första dagen. Det brukar inte vara ett problem att få till lån hos banken just av den anledningen heller.  

Bästa pris får du alltid genom att ta in fler offerter – börja med att skicka in din ansökan här så kommer våra leverantörer att ta kontakt med dig inom kort. 

Att tänka på

  • Det krävs alltid ett tillstånd från kommunen om du ska installera bergvärme. Tillståndsansökan skickas till det lokala miljökontoret som tar en handläggningsavgift enligt kommunens taxa.

 

  • Riktlinjen idag är att det ska vara ca 20 meter mellan borrhålen så kolla av med dina grannar som har bergvärme så att ni inte borrar för nära varandra. 

 

  • Man kan använda bergvärmepumpen för att kyla huset på sommaren. För det krävs en tillsats som du du kan prata med leverantören om när du tar in offerter.

 

  • En bergvärmepump har ingen utedel vilket gör att den kan enkelt placeras i källaren, tvättstugan eller förrådet i din bostad.